13.5.2014

Valoa keittiöön


Mun on ihan pakko tulla vähän hehkuttamaan uusinta ostosta, jonka löysin viime viikolla sattumalta Ikeasta. Kävin moikkaamassa Siniä koululla ja koska Ikea on vieressä, en voinut vastustaa kiusausta käydä siellä pikaisesti. Mä olen aina ollut aika hyvin perillä ruotsalaisketjun tuotteista, jossain vaiheessa kuvasto oli mulle raamattu ja nettisivuillakin tuli pyörittyä tunti jos toinenkin. Viime aikoina ei Ikeassa ole tullut käytyä ja nettisivuillakaan en muista hetkeen vierailleeni. Yhdestä mallihuoneesta bongasin sattumalta tuollaisen kattolampun, joka oli just eikä melkeen! Mä olen katsellut jo pitkän aikaa samantyylisiä valaisimia, mutta yleensä ne on olleet väärän kokoisia tai hinta on ollut vähintäänkin suolainen äidille, joka elää kotihoidontuella. Kolmekymppiä valaisimesta ei ollut enää paljoa, joten pakkohan se oli ottaa mukaan!

Vanha pölynkerääjä... 


Tuo on isoin saatavilla oleva koko ja halkaisija on 50cm, saatavilla on kahta muutakin kokoa (38cm ja 25cm). Lamppua saa tuon kokoisena joko harjatun alumiinin värisenä tai tummanharmaana ja hetken ehdin harmittelemaan, ettei lamppua ollut saatavilla mustana tai valkeana. Nielin kuitenkin tappioni ja otin mukaan tummanharmaan todetakseni, että se passaa vallan hyvin ruokapöydän ylle! Tai no ylle ja ylle, mua ärsyttää edelleenkin suuresti se, että lampun paikka on ihan tyhmästi suunniteltu ja vaikka kuinka pöytää kääntelisi, niin lamppu ei millään satu keskelle. Keskikokoista valaisinta saa alumiinin tai valkean värisenä, pienintä beigenä, vihreänä, alumiinisena ja punaisena. Suunnittelin alunperin, että ostan pöydän yläpuolelle isoimman lampun ja sitten tuohon keittiön puolelle sen keskikokoisen, koska isoin näytti ihan tolkuttoman isolta kaupassa. Koska vain alumiinin väristä saa sekä 50-senttisenä, että 38-senttisenä, harkitsin jopa hetken sen ostamista, kunnes totesin ettei se todellakaan sovi meidän keittiöön ja harjattuun pintaan jää turhan herkästi pöly kiinni. Ei tuo 50-senttinen ole varmaan liian iso siihen keittiön puolellekaan, joten pitää käydä seuraavalla Ikeareissulla hakemassa toinen samanmoinen.

Meillähän oli ennen ruokapöydän yllä Ikean Knappa, koska joskus siihen niin kovin tykästyin. Pitkään aikaan valaisin ei oo ollut enää oikein mieluinen ja se pölyn määrä, järkyttävää. 

Mun mielestä uusi lamppu on ihana, mutta mitäs muut tuumaa? 10 kommenttia:

 1. Aika tyylikkään näköinen. Jos pitäisi lamppukaupoille mennä niin varmasti tuo päätyisi mietintälistalta kotiin ssti. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tuohon tosi paljon - tarpeeksi simppeli omaan silmään :)

   Poista
 2. Näyttää just hyvältä!! :) Meillä oli sama ongelma ton typerästi suunnitellun lampunpaikan kanssa ja tehtiin tällainen nikskepponen: http://mooondelsson.blogspot.fi/2013/10/hilja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin sen teidän lamppuviritelmän, en vaan itse millään jaksaisi alkaa pelleilemään tuon lampun kanssa :D Ehkä jaksan katsella tuota siihen asti, kunhan joskus tästä pois muutetaan.

   Poista
 3. Istuu sisustukseen ko nenä päähän, ihana!

  VastaaPoista
 4. Missä pääsykokeissa olet käynyt? Huomasin kun kuvan olit ottanut. Mielenkiintoisen näköisiä tehtäviä ainakin oli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaali- ja terveysala, ensihoito :) Tehtävät oli vähintäänkin mielenkiintoisia, mutta toivottavasti ne meni hyvin!

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!