4.6.2014

Brio Go Next

Postaus toteutettu yhteistyössä Brion kanssa.

Mä sainkin jo muutaman kyselyn meidän uusista rattaista, sillä ne on jo pariin otteeseen täällä vilahtaneet, joten ajattelin tulla kirjoittamaan niistä vihdoinkin hieman lisää! Sain joku aika sitten mielenkiintoisen yhteydenoton koskien Brion uutta Go Next-ratasmallia, joka oli tullut juuri markkinoille. Meillä ei ole koskaan ollut Brion rattaita, vaikka nekin olivat yksi vaihtoehto silloin, kun odotin Islaa. Nyt kun sain mahdollisuuden päästä testaamaan uutta ratasmallia, jota on kehitelty usean vuoden ajan, en nähnyt mitään syytä kieltäytyä näin hienosta mahdollisuudesta. Rattaat on olleet meillä nyt kolmisen viikkoa ja ollaan päästy ajelemaan niillä monen monta kertaa, Islakin on ihastunut rattaisiin ja istuisi mielellään kyydissä, mutta työntäminenkin kelpaa, mikäli Milo on kyytiläisenä. 


Mä olen ollut varsin tyytyväinen meidän edellisiin rattaisiin, joten mulla oli aika kovat odotukset Go Nextien suhteen. Mun odotukset ylittyi kirkkaasti, joten oon aika rakastunut uusiin rattaisiin ja me joudutaan tappelemaan Miikan kanssa siitä, kumpiko niitä saa työntää :D Edellisiin rattaisiin verrattuna Go Nextissä on muutama ominaisuus, jotka kuulosti jo tuotetietoja lukiessa hyvältä ja käytännössä ne on todettu sitäkin paremmiksi. 

- Tavarakori on kooltaan todella iso ja siitä saa nostettua reunat ylös, jotta suurempikin määrä tavaraa pysyy menossa mukana. Koriin mahtuu helposti ruokakassi ja muuta hilpettä, lastaustila on oikeasti iso ja tavaroita ei tarvitse sulloa koriin turhan pienestä aukosta. 

- Aurinkolippa laskeutuu todella, todella alas ja suojaa lasta hyvin, mutta se kiinnittyy tarvittaessa myös magneetilla ylös. Kuomun saa myös takaosasta vetoketjulla auki ja sen alta paljastuu tuuletusaukko, jossa on verkko. 

- Selkänojan säätö on fiksuin, mitä olen nähnyt ja älyttömän helppo käyttää. Meidän Gessleineissä oli perinteinen metallivipu-säätö ja sitä oli hankala käyttää, kun käsi piti pujotella selkänojan ja kuomun väliin. Mountain Buggyissä on portaaton narusäätö ja vaikka se kätevä onkin, ei vedä vertoja Brion selkänojasäädön helppokäyttöisyydelle.

- Jousitus, joka antaa periksi, muttei ole kuitenkaan liian pehmeä. Myös etupyörät joustavat erikseen, jotta kynnyksien ylitys olisi ketterämpää. Aiemmissa rattaissa ei jousitusta ole ollut ja tämä on kyllä mielestäni hyvä ominaisuus, työntäminen hieman epätasaisemmassakin maastossa on mukavaa.

- Taittuvat todella näppärästi ja ennen kaikkea pieneen tilaan, meidän pieneen farmariin (Hyundai i30) mahtuvat helposti ja tilaa jää ylikin. Korkeussuunnassa paketti jää aika korkeaksi, mutta pikalukituksella olevat takapyörät saa irroitettua helposti, mikäli tarvetta on.
Rattaissa on monen monta loistavaa oivallusta ja ominaisuutta, joita voisin hehkuttaa vaikka maailman tappiin asti. Kukaan ei ole velvoittanut mua kertomaan rattaista jokaiselle vastaantulijalle, mutta silti jaksan ylistää niitä jokaiselle, joka vain jaksaa kuunnella, sillä ne on oikeasti loistavat. Harmittelen kovasti, ettei näitä ollut silloin kun odotin Islaa, meidän ratasvalinta olisi hyvinkin saattanut olla erilainen. Vaunukopalle ei harmi kyllä käyttöä tule, mutta Milolla on ratasikää vielä hyvä tovi jäljellä ja tällä viikolla ajattelin tilata seisomalaudan, jotta päästään taittamaan rattailla vähän pidempääkin matkaa. Tähän mennessä rattaita on testattu ahkerasti lähialueilla, minne Islakin jaksaa kävellä ja tyytyväisempi en voisi olla. Pelkäsin alkuun pieniä eturenkaita, sillä olen tottunut isoihin ilmakumipyöriin ja oletin, että asfalttitien ulkopuolella saattaisimme olla vaikeuksissa. Oletukseni osoittautui vääräksi, sillä rattaat kulkevat kevyesti myös soralla ja hiekalla, joka ei ole ihan upottavaa. Mökillä äitini kävi näillä kärryttelemässä myös mökkitiellä ja sanoi, että hyvin liikkui, joskin ryttyytti jonkun verran. Sinäällään en ihmettele ollenkaan, sillä tielle ajettu isokokoinen murske asettaa haasteita myös isoilla pyörillä varustetuille rattaille.

Brio Go Nextit kääntyy ketterästi pienessäkin tilassa ja keveytensä puolesta niitä on helppo käyttää myös yhdellä kädellä. Jotain rattaiden keveydestä työntäessä kertoo myös se, että Islakin jaksaa työntää niitä ylämäkeen ja ensimmäisinä päivinä minä ja Miika ei paljoa päästy kärryjä testaamaan, kun joku pienempi oli koko ajan niitä innoissaan työntämässä. Auttaakaan ei saanut. Rattaisiin on saatavilla myös eteen isot ilmakumirenkaat, mutta ainakaan nykyisellä käytöllä en näe niitä meille tarpeelliseksi. Asia voisi olla toinen, jos asuttaisiin maalla, mutta kaupungissa pienet pyörät on tosi ketterät ja uskon, että niillä selvitään vallan mainiosti myös talvellakin. 

Kaikki kankaat on vetoketjuilla irroitettavat, joten ne saa helposti nakatattua tarvittaessa pesuun. Me ei saatu itse päättää rattaiden väriä, mutta onnekseni sain juuri sen minkä halusinkin eli mustat kankaat, joita piristää neonväriset vetoketjut. Meillä ei ole koskaan ollut rattaissa heittoaisaa, joten en osaa kaivata sitä myöskään näissä. Istuinosan saa käännettyä muutamassa sekunnissa ja vaunukoppakin sujahtaa paikalleen vaivattomasti. Vaunukopassa on oma erillinen kuomu, jossa on myös samat ominaisuudet, kuin ratasosan kuomussakin. Kopan reunoilla on vetoketjut, joiden takaa löytyy kantokahvat. Mielestäni erittäin hyvä ominaisuus, eipähän kantokahvat pyöri turhaan tiellä. Jalkopäädystä löytyy myös kaksi taskua pienille tavaroille, jotka haluaa pitää koko ajan käden ulottuvilla. Vaunukopan peite tulee kiinni magneeteilla ja mä yllätyin, kuinka napakasti peitteen saa kahdella magneetilla kiinni. 

Mä voisin jaaritella Go Nexteistä vaikka kuinka pitkään, sillä vaikka olen omistanut ennen näitä jo kahdet rattaat, on uusia ominaisuuksia hirmuinen kasa. Ehkä tässä tuli nyt kuitenkin kaikki tärkeimmät ominaisuudet esiteltyä ja kurkatkaapas nuo videotkin, löytyy Islan hassuttelua ja esittelen selkänojan säätämisen - se on oikeasti ihan luvattoman helppokäyttöinen! Mikäli tuli mieleen jotain kysyttävää, niin kommenttiboksiin kysymyksiä tulemaan :) Millaisia rattaita teiltä löytyy?

P.S. Mua on haitannut jo pitkään se, kuinka vähän rattaisiin yleensä laitetaan heijastimia, vaikka musta väri taitaa olla suosituin ja rattaat on ne, jotka ensimmäisenä ylittää tietä. Meillä roikkui Gessleineissä pari irtoheijastinta, jotta annettaisiin autoilijoille edes vähän paremmat mahdollisuudet nähdä rattaat ja työntäjä, omaa turvallisuutta toki yhtään väheksymättä. Yllätyin positiivisesti, kun huomasin, että Go Nexteistä löytyy aisan molemmin puolin kunnon heijastimet, kuten myös eturenkaiden vierestä ja nekin tietysti kummallakin puolella. Tästä iso hatunnosto Briolle! 13 kommenttia:

 1. Meillä on emmaljungan yhdistelmät mutta nyt olisi pian tarvetta tuplarattaille. Oletko ollut tyytyväinen teidän tupliin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä tykännyt niistä kovasti ja käytössä todettu varsin ketteriksi, kun ovat niin kapeat. Siltikin, vaikka ovat pienikokoiset, niin ainakin Milo (reilu 11kg) ja Isla (n. 13kg) mahtuu hyvin istumaan :)

   Poista
 2. Meille kotiutui juuri Brion Pony rattaat! Muutaman kerran oon käyttäny ja oon ollut todella tyytyväinen:) Ja kans huomasin ite että niissä oli iso heijastimet ja suht paljon, edellisiissä vaunuissa ei ollu ku sadesuojassa ja sekin oli nii iso että heijastimet ei kunnolla näkynyt. Joten tästä mäkin snaon briolle pointsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi heijastimet on kyllä superhyvä juttu, kun tuntuu, että ihmiset on muutenkin aika laiskoja käyttämään heijastimia - hyvä että niitä edes rattaissa on :)

   Poista
 3. Meillä on kans tuollainen rattaat ja meille todella hyvät! ..Ihana isla ja irvistelyt on vaan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rattaat on kyllä osoittautuneet varsin näppäriksi! :)

   Poista
 4. Miten on toiminut muualla kun kaupungissa. Oletko kokeillut hiekkatiellä? Meille on tulossa marraskuuvauva, ja juuri suunnittelen vaunujen ostoa. Vaihtoehtoja kun on vain niin paljon. Tuumaan eniten näiden ja Bugaboo Buffaloiden välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkatiellä kulkee myös hyvin, mökkitiellä meno ei ole kovin tasaista mutta siinä onkin isoa mursketta, joka ryttyyttää rattailla kuin rattailla :)

   Poista
 5. Minulla on myös Go Nextit ja olen kyllä tykännyt kovasti. Talvea varten hankimme eteen isot ilmakumipyörät. Ainoa negatiivinen asia on, että vaunukopan kanssa nuo vievät autossa aika paljon tilaa. Onneksi kuitenkin etu- ja takapyörät saa nappia painamalla irti ja tarvittaessa rungon voi pakata takapenkille lattiatilaan.

  VastaaPoista
 6. kysyisin, että miten selkänoja toimii kun ei mene ihan makuuasentoon eikä ihan pystyyn? onko remmi olllut kestävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän käyttöön selkänojan säädöt ovat olleet varsin hyvät ja kyllä tuon selkänojan aika pystyyn saa säädettyä :) Remmissä ei ole useamman kuukauden käytön jälkeen mitään kulumia, toki ei ole hirveemmin tarvinnut sen kanssa venkslata, kun meillä lapset ei rattaissa nuku.

   Poista
 7. Hei, onko nämä vaunut toimineet myös hiekkateillä/ uskotteko, että koiralenkeillä ja pidemmätkin kävelymatka menevät sujuvasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on rullanneet mökkitielläkin, joka on pääosin murskepintainen ja aika epätasainen. Toki vähän ryttyyttää, mutta niin varmasti kaikilla rattailla :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!