22.6.2014

END OF STORY


Niin sen vain on, että kaikki hyvä (hehheh) loppuu aikanaan, niin myös tämä blogi. Jos minulta olisi kysytty puoli vuotta sitten, että lopetanko nyt, vastaus tuskin olisi ollut kyllä. Ajat muuttuu, tilanteet muuttuu ja tärkeysjärjestys muuttuu. Tämä blogi on ollut minulle rakas harrastus, henkireikä hektisen lapsiperhearjen keskellä. Vaadin itseltäni paljon ja sen takia blogiin kuluu lähes joka ilta paljon aikaa. Koska kotityötkin on pakko tehdä, blogi on vienyt aikaa yöunien kustannuksella. Siitä, kun aloin kirjoittamaan blogia, on nyt 765 päivää. Tuolle aikavälille on mahtunut 564 postausta, tämä mukaan lukien. Reilu kaksi vuotta on lyhyt aika, mutta en halua edes ajatella, montako tuntia olen uhrannut tälle rakkaalle harrastukselleni siinä ajassa. Nyt se kuitenkin päättyy ja syitä on monia. 

Tärkein syy lopettaa juuri nyt on varmastikin se, että sain koulupaikan. Elokuusta lähtien aikani kuluu lasten lisäksi koulun penkillä, miltei kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Olen innoissani siitä, että pääsen kotoa pois ja vaikka lapset ovatkin mulle tärkeintä maailmassa, kotona oleminen alkaa riittää ja on ihanaa päästä vähän tuulettamaan päätä muualle. Kun menen kouluun, en voi tinkiä enää yöunista. Yksi vaihtoehto olisi tietysti päivittää harvemmin, vaikka viikonloppuisin ja silloin kun sattuu olemaan lyhyempiä koulupäiviä. En koe sitä kuitenkaan vaihtoehdoksi omalla kohdallani, sillä vaikka kukaan ei itseni lisäksi vaadikaan, haluan päivittää ahkerasti. En halua päivittää kerran tai kaksi viikossa, se on aivan liian vähän ainakin omasta mielestäni. Kukaan ei vaadi minulta blogin suhteen mitään, mutta minä vaadin ja haluan antaa kaikkeni sille mitä teen. Toinen syy blogin lopettamiseen on lapset. Paljon on pohdittu, syyllistetty ja kritisoitu siitä, että vanhemmat julkaisevat netissä kuvia lapsistaan, jotka eivät voi vaikuttaa asiaan millään tapaa. Minun mielestäni on ihan ok julkaista lapsista kuvia hyvän maun rajoissa, mutta jossain vaiheessa niin ei vain voi enää tehdä. Kukin tekee päätökset omalla tahollaan liittyen yksityisyydensuojaan, mutta mielestäni tämä on hyvä hetki lopettaa kuvien julkaisu. Tässä vaiheessa lapset ovat vielä niin pieniä, että ulkonäkö muuttuu vielä hurjasti ja ei haittaa, vaikka olenkin julkaissut kuvia pian kahden vuoden ajan. Isla täyttää pian kaksi ja Milo on vuoden, en halua lapsien kuvia enää blogiin. Instagramissa meitä voi edelleenkin seurailla (dannall).

Mä en voi sanoin kuvailla sitä, miten kiitollinen ja onnellinen olen teistä kaikista lukijoista, jotka olette mukaan eksyneet matkan varrella. Olen saanut blogiin niin paljon ihania kommentteja näiden kahden vuoden aikana, puhumattakaan siitä vertaistuesta, joka on ollut kultaakin kalliimpaa. Vaikka kirjoitinkin alunperin vain itseäni varten, saadakseni ylös kaiken tärkeän vauvavuodesta ylä- ja alamäkineen, niin kyllä mä kirjoitan nykyään myös teitä kaikkia ihania varten. Mä toivon, että blogista on ollut iloa ja ehkäpä täältä on joku vertaistukeakin saanut elämän iloihin ja suruihin. Jään varmasti kaipaamaan kirjoittamista todella paljon, mutta nyt on mielestäni hyvä hetki lopettaa. 

KIITOS, KIITOS, KIITOS, on ollut huikean ihanaa kirjoittaa nämä kaksi vuotta ja on ollut ihanaa huomata, kuinka paljon seuraajia olen saanut. Nyt on kuitenkin aika sanoa hyvästit, vaikka se haikealta tuntuukin. On aika kääntää uusi sivu elämässä auki ja odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kiitos kaikille <3 

P.S. Blogi jää ainakin toistaiseksi näkyville, vaikkei uusia tekstejä ilmestykään. Blogien lukemista jatkan edelleenkin ja yritän ahkeroitua kommentoimisen suhteen, joten kokonaan en blogimaailmasta häviä ;)

Sanni, Miika, Isla ja Milo kiittää ja kuittaa <330 kommenttia:

 1. Onnen tuulia opinnoillesi! Blogiasi on ollut ilo seurata. Vielä jäi kiinnostamaan, että menevätkö lapset päiväkotiin vai oletteko saanut hoidon jotenkin muuten järjestymään?
  -Kirpun äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Äitini jää vuorotteluvapaalle vuodeksi, joten ensimmäinen kouluvuosi sujuu lasten osalta kotihoidossa, jatkosta ei ole vielä tietoa :)

   Poista
 2. Voi harmitus! Teidän arkea on ollut ihana seurata näiden tekstien ja kuvien kautta! Vaikka todella harvoin kommentoin,sitäkin useammin olen käynyt lukemassa,jokaisen postauksen! Syyt blogin lopettamiseen on ymmärrettäviä,silti tuntuu todella haikealta. Mutta oma perhe ja oma jaksaminen menee edelle ehdottomasti. Tsemppiä sinulle koulu maailmaan ja hyvää jatkoa koko perheelle! :) -johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että olet matkassa pysynyt mukana ja blogista on ollut sinulle iloa :) Mun mielestä on hyvä lopettaa siinä vaiheessa, kun homma ei tunnu enää niin mielekkäältä ja aika on kortilla. Kuten mainitsinkin, jos jotain teen, niin teen sen sataprosenttisesti ja vähempi ei mulle kelpaa :)

   Poista
 3. Ihana on ollut blogia seurata ja jää kyllä harmittamaan tämä lopetus, mutta niin se vain on, että aikaansa kutakin:) huippua opiskelua ja ihanaa perhe- elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottahan se on, että aikansa kutakin ja nyt tuntui siltä, että on oikea aika lopettaa :)

   Poista
 4. Todella harmi, että lopetat kirjottamisen :/ Mutta uskon, että moni kuitenkin ymmärtää syyt, minä ainakin :) Tsemppiä sulle siis kouluun ja muutenkin arkeen! :))

  VastaaPoista
 5. Voi eih! :( Tulee kyllä ikävä tätä blogia ja teitä, tämä kuitenkin on ollut koko ajan lemppariblogini siitä lähtien kun sitä olet kirjoittanut Islan syntymän jälkeen. Mutta kaikkea hyvää teille sinne ja tsemppiä jatkoon, niin opiskelun kun perheenkin suhteen! :) Ehkäpä nyt on munkin sitten korkea aika liittyä sinne instagramiin niin pystyn teitä edelleen jossain seurailemaan. ;)

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, ehkä sun todellakin pitää liittyä vihdoin sinne Instagramiin ;) Sä olet kyllä käynyt kommentoimassa monen monta kertaa ja teitä vakkarilukijoita tulee ikävä!

   Poista
 6. Harmi kun lopetat. Puolitoista vuotta olen ilolla teitä seurannut :)
  Kaikkea hyvää teille ja tsemppiä opiskeluun!

  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että jaksoit niin pitkään lukea meidän juttuja, mutta nyt on aika mennä eteenpäin. Kiitos! :)

   Poista
 7. Ikävää että lopetat, vaikka syy onkin erittäin ymmärrettävä. Olen seurannut blogiasi varmaan n. 1,5 vuotta ja tämä on kyllä kuulunut lemppareihini. Tsemppiä opintoihin ja ihanaa kesää teidän perheelle!

  - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla, että blogi on viihdyttänyt sua niin pitkään! :)

   Poista
 8. Kiitos blogista, on ollut kiva lukea teidän kuulumisia. tsemppiä tulevaan ja oikein hyvää kesää!

  VastaaPoista
 9. Ikävä tulee! Sun blogia on tullut luettua niin kauan aina siitä ensimmäisestä omasta vauvakuumeesta ja raskautumisesta lähtien. Toivottavasti ehdit joskus vierailla blogin puolella heittämässä kommenttia ja onneksi stalkkaan teitä Instagramissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo Facebookin puolelle vastailinkin, onneksi on Instagram ja yritän muistaa myös kommentoida :)

   Poista
 10. Onks sillä Sinillä instagrammia?

  VastaaPoista
 11. Voi harmi että lopetat,mutta ymmärrän todellakin koska teillä tulee syksystä eteenpäin olemaan taas ihan erilainen arki. Tiedän tarkalleen, että töissä/koulussa ollessa ei kerkeä mitään muuta ajattelemaankaan kun vaan sitä, että saa kaiken tehtyä ja nukkua vielä jossain välissä :)
  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja jatkan teidän seuraamista Instagramista!:) Ihana on ollut seurata teidän elämää ja kaiholla jään kaipaamaan päivän piristystä, mutta kuten sanottua ; kaikki hyvä loppuu aikanaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki todellakin muuttuu taas täysin syksystä lähtien ja koulussa olis ihan kiva jotain oppiakin, siellä ei voi oikein hiihtää muutaman tunnin yöunilla. Kiva kuitenkin, että jäät Instagramiin seuraamaan ja ihanaa, että oot pysynyt blogin matkassa niin pitkään ja jaksanut aina kommentoida ahkerasti - KIITOS! :)

   Poista
 12. Ikävä jää sinua ja blogiasi, mutta ymmärään syyt lopettamiseen täysin. Paljon tsemppiä opiskeluihin sinulle ja hyvää vointia koko perheellesi!

  VastaaPoista
 13. Voi surku, niin tottuneesti meinaan vieläki tulla tänne kattoo uusia kuulumisia kunnes muistan että ai niin, eihän niitä tuu... :( tykkäsin blogista ja sun tyylistä kirjoittaa! Kaikkea hyvää jatkoon koko porukalle :) -Hanna

  VastaaPoista
 14. Kiitos paljon ihanasta kommentista! Aikansa kutakin, nyt on aika suunnata eteenpäin :)

  VastaaPoista
 15. Mä itse lopetin blogin noin kuukausi sitten ja blogien lukukin on hieman jäänyt. Nyt päätin skarpata lukemisen kannalta ja ekana tulin tänne kurkkimaan. Tällänen yllätys odotti :( Todella harmi juttu mutta erittäin ymmärrettävää. Kaikkea hyvää teille ja onnea opiskelupaikasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän aikana tuntuu vallinneen jonkinlainen lopetusbuumi, kun useampi blogi on lopettanut :( Mutta kiitos kovasti, nyt uusia tuulia päin ;)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!