6.6.2014

Se on taas täällä!Kesä nimittäin <3 Kuinka paljon sinua kaipasimmekaan ja vaikka onkin kuuma, niin en kyllä valita nyt yhtään, sillä mieluummin siedän kuumuutta kuin kylmyyttä - ehdottomasti. Eilen meinasin jo hieman valittaa, että nyt alkaa olemaan jo turhan lämmin, kun mittari hipoi varjossakin kolmeakymmentä, mutta sitten muistin, että kesä on niin älyttömän lyhyt ja ennen kuin huomaankaan, vedän taas toppatakkia niskaan ja valitan jäätyneistä sormista. Mä olen syntynyt loppukesästä ja vuosi vuodelta rakastan kesää enemmän ja enemmän, lapsienkin kanssa ulkoilu on silloin paljon mukavempaa ja helpompaa, kuin talvipakkasilla.

Me sovittiin eilen treffit tuohon meidän lähipuistoon siskon ja kummitytön kanssa, mikä voisikaan olla parempi tapa viettää lämmin ja aurinkoinen päivä, kuin ulkoillen hyvässä seurassa? Mun mielestä on ihanaa huomata, kuinka paljon tytöillä on jo nyt yhteisiä juttuja ja tässä vaiheessa vuoden ja kolmen kuukauden ikäero ei tunnu juurikaan enää haittaavan yhteisiä touhuja. Milo on konkkaronkan nuorin, mutta roikkuu silti sinnikkäästi perässä ja matkii isompien temppuja, tietysti. Milostakin huomaa, kuinka paljon tyytyväisempi lapsi meillä on nyt ulkoillessa, kun ei tarvitse laittaa paksua kerrosta vaatetta päälle. Kävelykin on kehittynyt hurjaa vauhtia ja ulkonakin uskaltaa jo juosta, vaikka mua kyllä välillä suoraan sanoen hirvittää tuo pienimmäisen vauhti ja itsesuojeluvaiston puute. 
Tytöt pelasivat ahkerasti pallolla, laskivat liukumäkeä kilpaa nauraen, hyppivät narulla ja pääsipä Islakin testaamaan serkkutytön hienoa pyörää! Polkemisesta ei tullut vielä mitään, mutta kyydissä ihailtiin maisemia ja tankoa käänneltiin mielivaltaisesti, aikamoinen homma oli työntää pyörää samaan aikaan ja yrittää pitää menosuunta edes suurinpiirtein oikeana. Mummi lupaili Islalle potkupyörää synttärilahjaksi, joten saas nähdä millainen hitti siitä mahtaa tulla tälle kesälle :) Isla on vielä niin tyngän mittainen, että jalat ei meinanneet yltää kunnolla polkupyörässä polkimille ja se tietysti vaikeuttaa polkemistakin. Taaksepäin likka kyllä osasi polkea ja työntäminen kolmenkymmenen asteen helteessä oli vähintäänkin hikistä hommaa, kun kyyditettävä seisoo koko ajan jarrulla :D

Kotiin lähdettiin huudon kanssa ja Isla olisi halunnut jäädä puistoon vaikka kuinka pitkäksi aikaa, vaikka meidän duracellpupukin meinasi hyytyä paahtavan auringon alla. Tytöiltä piti välillä ottaa hattuja pois päästä puiden varjossa, kun hiki valui solkenaan päänahkaa pitkin ja naamat helottivat tomaattiakin punaisempina. Kotona Islaa ei tuntunut harmittavan enää yhtään, kun joutui puistosta lähtemään, sillä laskettiin amme täyteen haaleaa vettä ja laitettiin muksut sinne vilvoittelemaan. Kyllä mullekin olisi viileä kylpy kelvannut, mutta velvollisuudet kutsuivat ja hoidin pikaisesti alta pois niin tiskauksen kuin imuroinninkin, ennen kuin Miika lähti töihin. Imuroiminen kiireellä ei oo muuten kovin hyvä idea näin kuumalla säällä, meinasin minäkin hyytyä totaalisesti siinä touhussa!

Lisää tällaisia kesäpäiviä, mä oon nyt niin fiiliksissä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!